HOITOON HAKEUTUMISEN FARSSI

10.04.2022

Tää on ihan yhtä farssia...

Lapsemme oli viime yön selviämisasemalla Matinkylässä. On asunnoton, kotikunta Nurmijärvi.

Olisi halunnut katkolle ja oli yhteydessä omaan sossuun, joka sanoi että itse pitää katkopaikka hommata ja että katkon jälkeen ottaa sitten ensi viikolla yhteyttä, niin alkavat etsimään kuntoutuspaikkaa tai palveluasumista.

Lapsella skitsofrenia ja olikin pakkohoidossa psykoosin vuoksi, ennen kuin meni istumaan kuukauden tuomionsa Sörkkään. Vapautui asunnottomaksi, koska Nurmijärveltä ei saa asuntoa. Hyvinkäältä olisi saanut, mutta kuntaa ei saa vaihtaa, ellei ole syytä. Esim. työ- tai opiskelupaikka.

Bunkkasi kaverillaan. Sossu sanoi, että päivystyksen lääkäri kirjoittaa lähetteen ja maksusitoumuksen katkolle. Tässä vaiheessa A-klinikalta oli lapsi itse hommannut itselleen katkopaikan.

No, istuivat isänsä kanssa kirkonkylän päivystyksessä tänään monta tuntia, kunnes lääkäri sanoi ettei hän niitä lähetteitä kirjoita, vaan Hyvinkään päivystys.

Sitten lähtivät Hyvinkään päivystykseen josta ilmoittivat, ettei heillä ole velvoitetta ottaa lastamme päivystykseen, koska kuuluu Nurmijärvelle. Odottivat klo 16, että pääsivät Hyvinkäälle.

Hyvinkäältä ilmoitettiin, että lapsesta pitää ensin tehdä psykologin arvio, eikä tietoa voiko kyseinen lääkäri kirjoittaa lähetettä. Kerrottiin myös, että oma sossu tekee maksusitoumuksen. Sossu oli ehtinyt lähteä tietenkin tässä vaiheessa jo viikonlopun viettoon. Sama sossu, joka kertoi että päivystyksen lääkäri kyseisen sitoumuksen kirjoittaa.

Eli lapsi on nyt taas ilman hoitoa, huoltoasemalla. Ilman rahaa tai paikkaa minne mennä.

Näin meillä hoidetaan mielisairaita, päihdeongelmaisia. Hävettää olla itse samalla alalla.

Ai niin. A-klinikka ilmoitti, että paikka meni toiselle. Onneksi siis joku sai hoitoa. Toivon hänelle kaikkea hyvää.