KONDIKSEN VERTAISTUELLISET 

LÄHEISRYHMÄT HUUMEIDENKÄYTTÄJIEN LÄHEISILLE

Ryhmissä läheisen ei tarvitse hävetä eikä tuntea syyllisyyttä, sillä kaikki ryhmässä olevat läheiset ovat samassa veneessä. Siksi kaikki ymmärtävät puolesta sanasta mitä tapahtuu perheessä, jossa on huumeidenkäyttäjä. Sana on vapaa, kaikesta kokemastaan ja tuntemastaan voi kertoa ja kirjoittaa. 

Sana on vapaa, kaikesta kokemastaan ja tuntemastaan voi kertoa ja kirjoittaa.  

Ryhmät ovat sekä ongelma- että ratkaisukeskeisiä. Läheiselle on tärkeää päästä puhumaan ongelmista, joita huumeidenkäyttö ja sen aiheuttama huumeriippuvuus on hänelle ja muulle perheelle aiheuttanut, kertoa omin sanoin asioistaan ja tapahtumistaan, tyhjentää sitä surujen, murheiden ja pelkojen reppuaan ymmärtäväisessä ja saman kokeneiden seurassa.

Tärkeää on myöskin ryhmän tuki ja muutoksen sekä vaihtoehtojen etsiminen ja ehdottaminen muille ryhmäläisille. Omia ja usein hyvin tunnepohjaisia ajatuksiaan ja tekemisiään on helpompi tarkastella, kun joku ulkopuolinen näkee asiat eri tavalla ja myös tuo ajatuksensa julki. Näin sinne reppuun saa kotiinviemisiksi uusia näkemyksiä ja vaihtoehtoisia toimintatapoja ja ratkaisumalleja.

Jokaisessa ryhmässä käsitellään läheisten kokemaa syyllisyyttä ja häpeää, sekä niiden aiheuttamaa läheisriippuvuutta ja käytön mahdollistamista.  

Huumeidenkäyttäjien läheisten tukemisen pääasiallisin toimintamuoto ovat kasvokkain kokoontuvat vertaistukiryhmät. Ohjeistuksen mukaisesti käytämme ryhmissä maskeja ja pidämme mahdollisuuksien mukaan turvavälit. Jos tunnet itsesi sairaaksi, älä tule ryhmään.

------------------------------------------------

22.11.2021 RYHMÄASIAA

  • Uutena ryhmänä aloittaa Espoo, tiedot ryhmäluettelosta alla.
  • Vaasan ryhmän kokoontumispäivä vaihtuu parillisten viikkojen tiistaista torstaiksi, tiedot ryhmäluettelosta alla.

Lisäksi etänä kolme ryhmää: Sururyhmä, Äijä-ryhmä ja kaikille avoin ryhmä.

Lähiryhmien paikkakunnat ovat: Espoo, Helsinki-Kontula, Ingå-Inkoo, Järvenpää, Kainuu, Klaukkala , Kokkola, Kotka, Kuopio, Lahti, Lohja, Pietarsaari, Sipoo-Nikkilä, Siuntio, Tampere, Vaasa ja Vantaa-Nikinmäki.

Alla suunnitellut kokoontumisajat ja -paikat.

Osassa paikkakuntia ei ole vielä tarkempia tietoja, jotka päivitämme heti kun ne selviävät.

- Espoo

• tervetuloa läheiset Espoon ryhmään maanantaina 22.11. klo 18.00 - 20.00. Ryhmään tulee tehdä ennakkoilmoitus tulostasi Maria Thelenille,
maria.thelen@kondisrf.fi, p. 040 588 0600. Kun ilmoittaudut, niin saat tietää kokoontumispaikan.


- Helsinki - Kontula

• lähiryhmä parillisten viikkojen torstai, klo 18 - 20, Elokolon kerhotila, Kontulankaari 11A, 00940 Helsinki, sisäänkäynti Kontulankaaren puolelta. Paikka on esteetön. Aloitus on vielä auki.

Ingå - Inkoo

• Svenskspråkig stödgruppen startar igen på Söndagen 29.8 kl 18:00 i Ingå, Ungdomshuset / Ingå församling, Bollstavägen 2 C. Efter det varje månadens sista Söndagen.

Järvenpää

• parillisten viikkojen tiistaisin Setlementti Louhelan tilassa Kirjasto, Louhelankuja 1 A, Autolla tulijat, muistakaa parkkikiekko. Pysäköinti vain sallituilla paikoilla. Esteetön kulku.

Kainuu

• etäryhmä kerran kuukaudessa kuukauden puolivälin tiistaisin. Ensimmäinen kokoontuminen on ti 14.9, sitten ti 12.10 jne.. Kellonaika klo 17.30-20.00.

Klaukkala

• lähiryhmä parillisten viikkojen maanantai, aloitus maanantaina 6.9 klo 18-20, monitoimitalo Monikko, Kuntotie 7. Neuvottelutilan sisäänkäynti on Monikon opistojen päädystä, A-ovi, ja tuulikaapista oikealle.

Kokkola

• liveryhmä parillisten viikkojen torstai klo 18-20 Nuorisokeskus Vinge, Ohjaamo, Puutarhakatu 2

Kotka

• aloitusaika ja paikka vielä avoin

Kuopio

• aloitusaika ja paikka vielä avoin.

Lahti

• parittomat viikot tiistaisin klo 18-20, Finfamin olohuone, Rauhankatu 3, katutaso. Paikka on esteetön.

Lohja

• parillisten viikkojen tiistaisin klo 18-20, Ojamon seurakuntakoti, Kartanonkuja 1 , 08200 Lohja

Pietarsaari

• parittomien viikkojen maanantaisin klo 18-20, paikka on Pietarsaaren kirjasto,
Hercules-kabinetti, Runeberginkatu 12.

Sipoo - Nikkilä

• parillisten viikkojen keskiviikkona klo 18-20, aloitus 25.8, Työllisyysyksikkö Risteys, Iso Kylätie 38, Ratatupa, keltainen rakennus juuri ennen junanrataa.

Siuntio

• aloitusaika ja paikka vielä avoin

Tampere

• Kondiksen Tampereen lähiryhmä parillisten viikkojen maanantaisin klo 17:30 vanhassa paikassa Tammelakeskuksen lähitorilla (Itsenäisyydenkatu 21 B, sisäpiha). Odottele liukuovien luona, niin tullaan päästämään sisään. Puh. 040 375 6158.

Tervetuloa uudet ja vanhat kävijät!

Vaasa

• tapaaminen parillisten viikkojen torstaisin klo 18.00-20.00 Grassroots VSA:n kerhotila Juurakossa, Hietalahdenkatu 29. Tiedustelut: Anu / 040 148 1747

Vantaa - Nikinmäki

• lähiryhmä parittomien viikkojen keskiviikko, klo 18-20, Eteläinen Nikinmäentie 17, 01490 Vantaa.

Sururyhmät

• etäryhminä kuukauden ensimmäisellä viikolla, yleensä tiistaisin, klo 19.00-20.30, ilmoittautuminen Merille s-postiin : merimattus@gmail.com

Äijä-ryhmä

• Teams etäryhmä kerran kuukaudessa, loppuvuoden ryhmät maanantait 22.11 ja 20.12

Avoin Teams etäryhmä kaikille

• parillisten viikkojen tiistaisin.

Ilmoittautumiset Maria Thelenille,
maria.thelen@kondisrf.fi, p. 040 588 0600

------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


FACEBOOKISSA KOKOONTUVA RYHMÄ

Kondiksella on FaceBookissa huumeidenkäyttäjien läheisille tarkoitettu läheisryhmä, joka on määritelty FB:n kategorisoinnin mukaisesti yksityiseksi. Se, keitä siellä on mukana ei siis näy ulospäin kenellekään. Tässä ryhmässä läheiset saavat purkaa sisintään ja keskustella saman asian parissa painivien kanssa. Pyrimme yhdessä löytämään konkreettisia toimenpiteitä ja vaihtoehtoja itse kunkin tilanteeseen. Jäseniä FB-ryhmässä 7.6.2021 on 361 kpl.

Mukaantulon ainoa kriteeri on se, että olet tavalla tai toisella huumeidenkäyttäjän läheinen - esimerkiksi äiti, isä, sisko, veli, mummo, pappa, setä tai täti. Kun koet tarvetta tulla FB-ryhmään mukaan, niin se tapahtuu siten että lähetät viestin jollekin meistä kolmesta Kondislaisesta, ja kerrot lyhyesti tilanteestasi. Tarvittaessa kysymme sinulta lisätietoja, ja sitten liitämme sinut ryhmän jäseneksi joko Facebookiin tai jos haluat, voit tulla kokeilemaan naamakkain kokoontuvaa ryhmää.

Lisäksi tuemme läheisiä kahdenkeskisissä tapaamisissa, puhelimitse, sähköpostitse, FB:n Messengerin välityksellä, viranomaistapaamisissa sekä kotikäynneillä.


OTA YHTEYTTÄ