Ryhmätiedote 29.5.2024

Lisätty tieto, että Inkoon ruotsinkielinen ryhmä kokoontuu kevätkaudella viimeisen kerran sunnuntaina, 30.6 klo 18-20.

KONDIKSEN VERTAISTUELLISET 


LÄHEISRYHMÄT HUUMEIDENKÄYTTÄJIEN LÄHEISILLE VUONNA 2024 - TIETOJA PÄIVITETÄÄN.


Ryhmissä läheisen ei tarvitse hävetä eikä tuntea syyllisyyttä, sillä kaikki ryhmässä olevat läheiset ovat samassa veneessä. Siksi kaikki ymmärtävät puolesta sanasta mitä tapahtuu perheessä, jossa on huumeidenkäyttäjä. Sana on vapaa, kaikesta kokemastaan ja tuntemastaan voi kertoa ja kirjoittaa.

Sana on vapaa, kaikesta kokemastaan ja tuntemastaan voi kertoa ja kirjoittaa.  

Ryhmät ovat sekä ongelma- että ratkaisukeskeisiä. Läheiselle on tärkeää päästä puhumaan ongelmista, joita huumeidenkäyttö ja sen aiheuttama huumeriippuvuus on hänelle ja muulle perheelle aiheuttanut, kertoa omin sanoin asioistaan ja tapahtumistaan, tyhjentää sitä surujen, murheiden ja pelkojen reppuaan ymmärtäväisessä ja saman kokeneiden seurassa.

Tärkeää on myöskin ryhmän tuki ja muutoksen sekä vaihtoehtojen etsiminen ja ehdottaminen muille ryhmäläisille. Omia ja usein hyvin tunnepohjaisia ajatuksiaan ja tekemisiään on helpompi tarkastella, kun joku ulkopuolinen näkee asiat eri tavalla ja myös tuo ajatuksensa julki. Näin sinne reppuun saa kotiinviemisiksi uusia näkemyksiä ja vaihtoehtoisia toimintatapoja ja ratkaisumalleja.

Jokaisessa ryhmässä käsitellään läheisten kokemaa syyllisyyttä ja häpeää, sekä niiden aiheuttamaa läheisriippuvuutta ja käytön mahdollistamista.  

Huumeidenkäyttäjien läheisten tukemisen pääasiallisin toimintamuoto ovat kasvokkain kokoontuvat vertaistukiryhmät. Ohjeistuksen mukaisesti käytämme ryhmissä maskeja ja pidämme mahdollisuuksien mukaan turvavälit. Jos tunnet itsesi sairaaksi, älä tule ryhmään.

KLIKKAA TÄSTÄ ja lue erään ryhmämme äidin ajatuksia vertaistuesta ja sen tärkeydestä sekä merkityksestä. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


FACEBOOKISSA KOKOONTUVA RYHMÄ

Kondiksella on FaceBookissa huumeidenkäyttäjien läheisille tarkoitettu läheisryhmä, joka on määritelty FB:n kategorisoinnin mukaisesti yksityiseksi. Se, keitä siellä on mukana ei siis näy ulospäin kenellekään. Tässä ryhmässä läheiset saavat purkaa sisintään ja keskustella saman asian parissa painivien kanssa. Pyrimme yhdessä löytämään konkreettisia toimenpiteitä ja vaihtoehtoja itse kunkin tilanteeseen. Jäseniä FB-ryhmässä on n. 500 kpl.

Mukaantulon ainoa kriteeri on se, että olet tavalla tai toisella huumeidenkäyttäjän läheinen - esimerkiksi äiti, isä, sisko, veli, mummo, pappa, setä tai täti. Kun koet tarvetta tulla FB-ryhmään mukaan, niin se tapahtuu siten että lähetät viestin jollekin meistä kolmesta Kondislaisesta, ja kerrot lyhyesti tilanteestasi. Tarvittaessa kysymme sinulta lisätietoja, ja sitten liitämme sinut ryhmän jäseneksi joko Facebookiin tai jos haluat, voit tulla kokeilemaan naamakkain kokoontuvaa ryhmää.

Lisäksi tuemme läheisiä kahdenkeskisissä tapaamisissa, puhelimitse, sähköpostitse, FB:n Messengerin välityksellä, viranomaistapaamisissa sekä kotikäynneillä.


OTA YHTEYTTÄ